I dag fikk jeg være med på å lage ekte meksikanske retter. Syv damer fra lunsjklubben vår var samlet hjemme hos Monica. Vår felles vaskedame, Reyna, som er meksikansk, veiledet oss så godt hun kunne. Noen av de mest underlige ingrediensene kaktus og sjokolade.
En pose oppkuttet kaktus til salaten. Den måtte kokes i 15 minutter med litt eddik, slik at de ikke ble så seige.
Løk, rosiner, chili og kanel i en herlig blanding i foodprosessoren. Tror det var starten på sausen til mole.
Ostefylte pablano peppers ventet bare på å bli rullet i vispet eggeblanding og frityrstekt.
Reyna sjekker om den meksikanske risen er ferdig kokt.
Slik ble pablano pepper-retten da den var ferdig stekt. Sausen var bare helt nydelig!
Molé med kyllinglår.
Salat med kaktus, koriander, tomat, løk og hvitløk var veldig godt. Kaktusen smakte ikke så mye.
Posole-gryten på bildet inneholdt svineknoke og hvit mais. Den hvite maisen smakte nesten som gryn.
Meksikansk ris som smakte nydelig.
Charo beans er noe som serveres på mange av Tex-Mex-restaurantene her omkring som ventemat sammen med tortillachips. Det minner litt om norsk betasuppe eller ertesuppe. Oppi denne var det både bacon og pølse.
Hele matlagingsgjengen samlet; Monica, Elin, Hege, Johanne, Ine, Rannveig og meg.
Mole, salat og meksikansk ris. Mole er en typisk meksikansk festrett som ofte serveres i bryllup. I sausen var det både sjokolade, rosiner og en boks med øl. Smaken var veldig spesiell, og kan ikke sammenlignes med noe annet. Ettersmaken var litt sterk og satt i en stund.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar